Naše usluge

Apartmani /studio aprt.

Iznajmljivanje

Opširnije

Kuhinja / lokal

Usluge

Opširnije

Maslinarstvo / Uljara

Proizvodnja

Opširnije

     
  Diploma za "Zlatno ekstra djevičanko maslinovo ulje"  
   
     
     
     

Sama ideja o otvaranju uljare počinje se javljati sadnjom prvih naših maslina,  a to je bilo poslijeratno razdoblje točnije 1996. godine kad sadimo nasade sa 160 stabala na privatnoj zemlji.

Iza toga slijede mnogi manji maslinici, a prva veća sadnja slijedi 2008. god. kad dobivamo prvu koncesiju od 2,2 hektara na koju sadimo cca 630 stabala.

Iste te godine otvaramo novosagrađenu i novoopremljenu uljaru marke „Pieralisi M3“ tadašnjeg kapaciteta cca 1500 kg/h.

Iza toga slijedi razdoblje rada sve do 2012. godine kad ponovo tražimo a i 2012. god. dobivamo novu koncesiju od 12 hektara novog zemljišta na kojoj iste godine podižemo nasad i to „EKOLOŠKI“ od cca 2800 stabala.

U razdoblju od 2008 – 2012. godine na rod dolazi veliki broj ranije zasađenih maslina pa smo radi što boljeg i što učinkovitije prerade već 2013. godine nadgradili odnosno povećali kapacitet naše uljare „Martin“ te sada iznosi cca 2500 kg/h.

Dakle, danas na privatnoj zemlji i zemlji pod  koncesijom imamo cca 4200 stabala maslina, isto tako imamo jednu od modernijih uljara u Republici Hrvatskoj kapaciteta cca 2500 kg/h, koja radi u tri faze na temperaturi koja ne prelazi 27°C gdje uz nominalno vrijeme berbe i prerade ne izostaju rezultati, a to je „EXTRA DJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE“.

Mi sada proizvodimo iz naših vlastitih uzgoja i imamo svoje EXTRA DJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE iznimne kvalitete koje se može kupiti kod nas na kućnoj adresi ili u uljari „Martin“  za vrijeme prerade po vrlo povoljnoj cijeni.

Naš konačni cilj je naše ulje ponuditi i plasirati što većem broju građana  EU.

Ulje kupljeno u uljari „Martin“ Pridraga je ulje zagarantiranog porijekla i kvalitete.

     

 

Maslinovo ulje u službi zdravlja

 

Maslinovo ulje štiti od kroničnih degenerativnih bolesti

U mnogim se dijelovima svijeta visok unos masti povezuje sa razvitkom degenerativnih bolesti poput ateroskleroze, dijebetesa, astme, karcinoma debelog crijeva i artritisa

Maslinovo ulje i zdravlje kardiovaskularnog sustava

Zbog visokog sadržaja oleinske kiseline i snažnih antioksidanta, maslinovo ulje štiti tzv. dobar HDL kolesterol, a smanjuje udio lošeg LDL kolesterola.

Maslinovo ulje regulira krvni tlak

Čak i umjereno konzumiranje maslinovog ulja, uspješno smanjuje krvni tlak

Maslinovo ulje i prevencija karcinoma

Brojne su studije ukazale da unos maslinovog ulja štiti od raznih vrsta karcinoma, poglavito karcinoma dojke i debelog crijeva.

Maslinovo ulje uravnotežuje razinu šećera u krvi

Vjeruje se da maslinovo ulje ima povoljan učinak na razinu šećera u krvi.

Maslinovo ulje kao zaštita od peptičkog ulkusa

Polifenoli u maslinovom ulju mogu spriječiti infekciju bakterijom Helicobacter pylori za koju se vjeruje da je uzročnik milijuna slučajeva gastritisa i ulkusa želuca dijagnosticiranih svake godine.

Protuupalno djelovanje maslinovog ulja

Redovito konzumiranje maslinovog ulja smanjuje rizik obolijevanja od astme i reumatoidnog artritisa.

     
    Na vrh
     
     

This param tag prompts users with Flash Player 6.0 r65 and higher to download the latest version of Flash Player. Delete it if you don’t want users to see the prompt.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

> >